Панагюрище чества 24-ти май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност Печат Е-мейл
Написано от Administrator   


alt

24 май - Денят на нашата духовност, на онова, което ни е запазило като българи – от Паисиевата история, през българската екзархия, възрожденските будители, световноизвестните ни учени и творци, до нашите учители и дейците на културата днес.

24 МАЙ – ДЕН, ГОРДОСТ ЗА БЪЛГАРСКИЯ РОД!

По традиция днес празничното шествие в град Панагюрище бе водено от Духов оркестър „Делчо Радивчев” при Народно читалище „Виделина-1865“.

alt

През централния площад „20-ти април“ преминаха блоковете на официалните лица - кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки и заместник-кметът г-жа Галина Матанова, народният представител г-н Стефан Мирев, , Архиерейският наместник свещеноиконом Атанас Манолов и духовници от Панагюрска духовна околия, председателят на Общински съвет-Панагюрище г-н Христо Калоянов и общински съветници, културните дейци от Общинска библиотека „Стоян Дринов“, Исторически музей, читалища и културни дейци.

alt

В празничното 24-то майско шествие се включиха и всички образователни институции в Панагюрище.

Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище.

alt

Детска градина „Брезичка“

alt

Детска градина „Звънче“

alt

Детска градина „Райна Княгиня“

alt

Детска градина „Пролет“

alt

Детска градина „Първи юни“

alt

Основно училище „Двайсти април“

alt

Основно училище „Проф. Марин Дринов“

alt

Средно училище „Нешо Бончев“

alt

Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм

alt

Празничното шествие, посветено на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, завърши с всеучилищния химн „Кирил и Методий“.

alt

Тържествената програма продължи с празничен концерт с участието на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени.

alt

alt

alt

Панагюрци доказаха, че 24-ти май е този неповторим ден в календара на България, който ни изпълва с оптимизъм, със самочувствие и вяра в собствените ни сили и възможности. На този свят ден всички българи се обединяваме около езика и писмеността, вярата в духовността и силата на знанието.

Последно променен на Вторник, 24 Май 2022 11:18