Идентификация



Тържествено, с празнично настроение стартира XVI-тото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие“, Панагюрище, ‘2021 Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

Днес, 15 май, в голямата зала на Театър Дом-паметник, стартира Националният фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие”. Два дни, в които Панагюрище отново събира млади изпълнители от цяла България – 293 – ма участници от 25 града. Тазгодишното издание на фестивала се посвещава на 145-тата годишнина от Априлската епопея и 200 години от рождението на Георги С. Раковски.

Начало на конкурсната програма бе дадено в 9 часа, с изслушването на индивидуални изпълнители и вокални групи от Трета възрастова група.


alt

alt

alt

alt

По традиция организаторите и участници във фестивала поднесоха венци и цветя пред Вечния огън на Мемориален комплекс „Априлци“.


alt

Тържествено, с празничен дух премина официалното откриване на фестивала, в което Виктория Манева , Надежда Ковачева Стойко Шопов и изпълниха химна на „Родолюбие“ – „Българийо, обичам те“, по текст на Дочка Кацарева – инициатор на идеята за създаването на патриотичния фестивал, музика – Хайгашод Агасян и аранжимент – Евгений Платов.


alt

С приветственото обръщение на кмета на община Панагюрище – г-н Никола Белишки, бе дадено официално начало на фестивала.

След задълбочено обсъждане на изключителното представяне на талантливите участници, журито определи и класира победителите в Трета възрастова група, както следва:

Индивидуални изпълнители

Трето място:

- Иван Бондар, град Панагюрище;
- Дани Илиева, град Карлово;
- Габриела Жекова, град Казанлък .

Второ място:

- Габриела Гайкова, град Хисаря;
- Наталия Гайкова, град Хисаря;
- Стела Тодорова, град Търговище;
- Жанета Пейна, град Монтана.

Първо място:

- Александра Златева, град Търговище;
- Надежда Ковачева, град Панагюрище;
- Ивайла Терзиева, град Пловдив.

Вокални групи

Трето място:

- Вокална група „Нота Фреш“, град Горна Оряховица.

Второ място не бе присъдено

Първо място

- Вокална формация „Приста“, град Русе;
- Вокална група „Уингс“, град Мездра.


alt

alt

alt

Днешната програма продължава с изслушване, оценяване и награждаване на участниците от Трета възрастова група – вокални дуети и Втора възрастова група.

Последно променен на Събота, 15 Май 2021 13:47