Идентификация



Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Съветът на децата е консултативен орган към председателя на Държавна агенция за закрила на детето и от 2003 година работи в изпълнение на основните принципи на Конвенцията на ООН за правата на детето и Закона за закрила на детето. Целта му е да насърчава детското участие в процесите на изработване на политики за деца и вземане на решения. Той включва представители на младите хора от всяка административна област и на децата от уязвими групи и им дава възможност да обменят знания, умения и ценности и да взаимодействат с държавни и неправителствени организации на национално и регионално ниво.

Съветът на децата е разработил Процедура за избор на членове на Съвета на децата, утвърдена от председателя на Държавната агенция за закрила на детето. Процедурата цели подобряване на механизма за детско участие на национално ниво чрез гарантиране на широка представителност на децата и ангажиране на органите на местното самоуправление, гражданското общество, медиите и бизнеса в популяризирането и подбора на кандидатите. За членове на Съвета на децата могат да бъдат предлагани кандидатури на деца на възраст до 18 години.

Община Панагюрище отправя покана за представяне на кандидатури в направленията, съгласно чл. 3 от Процедурата за избор на членове на Съвета на децата.

Документите за кандидатстване се подават в Център за подкрепа за личностно развитие, град Панагюрище ул. „Ангел Шишков“ № 10 или на e-mail: odkpan@abv.bg в срок до 24 май 2018 година.

Покана за участие в процедура по избор на членове на Съвета на децата

Процедура за избор на членове на Съвета на децата

Формуляр за кандидатстване и мотивационно писмо